Monday, July 12, 2010

Made In China Atau Made In Japan?

Made In China Atau Made In Japan?

Salam Dan Selamat Sejahtera,

Apa khabar anda hari ini?
Terima Kasih kerana sudi melayari laman blog saya yang tidak seberapa ini?

Pada ruangan kali ini, ingin saya kongsikan kepada anda serba sedikit mengenai mesin terapi medan elektrik sebagai panduan untuk anda yang menggemari kaedah rawatan ini.

Ramai yang bertanyakan kepada saya, mesin terapi jenis manakah yang bagus untuk dibeli atau dimiliki? adakah Made In China atau Made In Japan?

Biasanya sekiranya saya diajukan soalan begini saya akan bertanyakan kembali kepada pengaju soalan saya. Berapa Budget Anda untuk memiliki sesebuah mesin terapi? Adakah lebih dari RM10,000 atau Kurang? Jika anda mempunyai budget yang besar pilihlah Made In Japan dan jika anda tidak mempunyai budget yang besar. Pilihlah Made In China.

Ramai yang pelik dengan jawapan yang saya berikan kerana saya tidak berpihak dengan mana-mana jenis keluaran mesin terapi. Kenapa... Kenapa... dan mengapa?

Para pembaca yang budiman. Ingat kembali apakah matlamat utama untuk anda melakukan rawatan dengan mesin terapi? untuk meningkatkan kembali tahap kesihatan anda bukan? Jadi seperti yang saya selalu beritahu melalui post-post sebelum ini. Setiap mesin terapi yang ada dipasaran menggunakan konsep yang sama. Dimana setiap pengguna yang menjalankan rawatan akan tetap di alirkan arus elektrik dengan gegaran 60kali sesaat.

Jadi untuk pengetahuan pembaca sekalian, datanglah mesin terapi Made In Uganda Ke, Papua New Guine ke, Nepal ke atau Made In Zimbabwe sekalipun ia tetap akan datang dengan konsep yang sama. Cuma yang membezakannya adalah dari segi rupa bentuk, penambahan fungsi dan yang penting dari segi harga. Jadi pakailah mesin terapi jenis apa pun. Ia tetap akan meningkatkan lagi tahap kesihatan kita. Itupun jika anda konsisten menggunakannya.

Tetapi untuk pengetahuan pembaca, terdapat 2 negara pengeluar utama mesin terapi elektrik didunia ini. Iaitu Made In Japan Dan Made In China. dan satu lagi ialah Made In Korea.
Sedikit info kepada anda. Asal Usul mesin terapi ini dari Jerman. Tetapi yang telah menkomersialkan teknologi ini adalah Jepun. tetapi ia teknologi ini telah dapat di ambil oleh negara-negar seperti korea dan China. Dan ini adalah satu proses biasa dalam dunia teknologi.
Yang mana teknologi boleh dipindahkan ke mana-mana negara.

Jadi apa yang membezakan antara mesin terapi dari Jepun Dan China bagi saya, adalah dari segi ketahanan komponen didalamnya dan ketahanan mesin terapi tersebut. Jadi, bagi saya tidal ada masalah untuk memilih mesin terapi Dari Made In China. Ini kerana syarikat yang menjual mesin terapi tersebut akan tetap menanggung apa jua kadar kerosakan terhadap mesin terapi yang anda beli.

Jadi.... Tepuk Dada Tanya Selera...
Tepuk Paha Tengok Duit....
Kalau Ada Lebih Belilah Yang Mahal...
Kalau Budget Kurang Made In China pun dah memadai...
bagi saya kalau lah mesin terapi Made In China yang ada dipasaran yang harga dalam lingkungan RM 5000 - RM 8000 sudah memadai untuk dimiliki. Dan kalaulah ada kerosakan sekalipun semasa ia didalam tempoh penggunaan anda. Jangan risau dan khuatir syarikat yang menjualkan akan menanggung kos kerosakan tersebut. mengikut terma dan syarat semasa pembelian...

Sekian Terima Kasih
Sincere.Love.Care
MadChong
017-9235408

25 comments:

  1. Assalamualaikum wrt. Saudara! Apabila kita ingin memperkenalkan kpd org ramai tentang sesuatu produk kesihatan untuk manafaat kpd org ramai teramat perlulah saudara sebagai seorang Islam yang mengucap dua kalimah syahadah mempunyai ilmu tentang produk tersebut dan mendalami konsep perubatan yang diguna pakai.

    Apabila saudara mengatakan bahawa semua mesin terapi dari mana2 negara adalah sama maka jelaslah pengetahuan saudara tentang terapi medan elektrik ini cetek teramat. Saya telah melawat hampir kesemua kilang pengeluar mesin terapi ini samada di Jepun, Korea, China juga negara2 lain. Kajian menunjukkan kualiti statik Current yang dihasilkan adalah berbeza dan yang menepati piawaian antarabangsa hanyalah mesin terapi dari jepun dan beberapa jenis lagi dari korea. Pengguna tak akan merasai kesannya kerana ia hanya akan dirasai setelah sekian lama menggunakannya.

    Agak menghairankan saya kerana apabila saya menghubungi pihak Golden Wellness pengedar mesin terapi Dr Health 9000, jawapan yg saya terima berbeza2. Ada mengatakan mesin Dr Health 9000 adalah dari Jepun dan murah kerana dipasang di Malaysia, kononnya di Shah Alam kilang Hitachi katanya. Ada pula mengatakan maklumat terpaksa dirahsiakan buat sementara. SEHINGGA KEHARI INI PIHAK GOLDEN WELLNESS TIDAK MEMAPARKAN SIJIL SIRIM YG AKAN MENYATAKAN NAMA SYARIKAT MEMBAWA MASUK MESIN KE MALAYSIA JUGA MESIN INI BUATAN MANA DENGAN NAMA KILANG SEKALI DAN NAMA MESIN YANG TELAH DIUJI. KENAPA YE?

    Tanggapan saya pihak anda telah menipu orang ramai dengan pelbagai dakwaan dan sedihnya yg menjadi mangsa adalah orang MELAYU iaitu bangsa saudara sendiri juga beragama ISLAM agama saudara sendiri.

    Secara Logik, hanya mesin tepi jalan saja boleh dijual dengan potongan 50%. Takkan alat perubatan boleh dijual seumpama itu.

    Sekiranya jelas pihak saudara menipu maka segeralah BERTAUBAT kerana hidup di dunia ni tak lama dan hanya persinggahan sahaja. Takut kelak di dunia kaya raya tetapi akhirnya papa dan merana di akhirat. Itu pun sekiranya saudara beragama ISLAM dan yakin dengan pembalasan Allah SWT.

    Wassalam

    ReplyDelete
    Replies
    1. tuan/puan....memang betul pe yang di katakan 2...golden wellness memang tipu pada dasarnya...dengan sistem pengurusan yang tak betul...dengan cakap x serupa bikin....tp pe yang saya tau dari staff golden wellness,pemasangan di buat sendiri oleh technician mereka di HQ dan saya sendiri melihat cara pemasangan tersebut...

      kompenan dalam mesin tersebut adalah dari china dan teknologi yang mereka pakai adalah dari jerman dan menggunapakai nama dari syarikat jepun...itulah perbezaan golden wellness...

      tapi mereka menyembunyikan perkara ini dari orang ramai..saya sendiri pn pelik bila skrang mereka tidak lagi fokus pada mesin sebaliknya pada suppliment..walhal mesin itula yang membuat mereka untung dan staff untuk penerangan tentang produk terlalu sedikit, cuma 2 orang sahaja dan pengetahuan tentang produk pn amat cetek skali...ish...ish,...ish.....

      Delete
  2. saya sokong cakap Anonymous ,memang mesin terapi DR HEATH 9000 keluaran golden wellness adalah mesin terapi dari CHINA..kononnya mesin ini dari JEPUN dan DI PASANG di MALAYSIA semua tu adalah PEMBOHONG..tak penah wujud pun..so sebelum telambat saya nasihatkan kepada semua supaya jangan BELI mesin CHINA ini,di malaysia ini ada mesin terapi buatan JEPUN seperti BIOS 9000 keluaran ALFA ONE

    ReplyDelete
    Replies
    1. eeellleeehhh.....nk promote mesin alpha one la 2...

      Delete
  3. Cuba lihat saja Al-Jabbar yg memasarkan mesin terpi berjenama Dr Jism, mereka jujur mengatakan mesin terapi yg dipasarkan oleh mereka dipasangkan di China dgn menggunakan teknologi dari Jepun. Maka dengan itu mereka boleh jual dgn lebih murah dari Alpha One kerana kos pemasangan lebih murah diChina. Sama2lah kita ambil manafaat dari AlJabbar ini....

    ReplyDelete
    Replies
    1. lg x boleh blah...nk promote al jabbar...tau x nme al jabbar 2 name pe...x tau la npe ye boleh diluluskan name syarikat al jabbar 2...???padahal ramai ulama dan ahli2 majlis agama mempertikaikan name syarikat 2,kamarulzaman sendiri tau tantang 2,tapi npe die gunekan jugak name al jabbar 2....ish..ish..ish...

      Delete
  4. mesin terapi golden wellness dr. health 9000.

    6 fungsi.
    Jaminan 5 Tahun.
    Mesin Made In China. Kami tiada masalah dengan memasarkan mesin Dr. Health 9000 walaupun mesin dicipta diChina.
    Insurand RM 2 Juta
    Sehingga kini ribuan telah dijual, GWI jarang
    menerima aduan kerosakan.

    Sekira berminat hubungi RAHIM 017-255 1158. Agent dcari.

    ReplyDelete
  5. DR HEALTH 9000

    Mesin Terapi Medan Elektrik

    SPESIFIKASI:

    Brand : DR HEALTH 9000
    Model : MF-NA-2308
    Buatan: China
    Pemasangan: China
    Waranti: 5Tahun.

    Pertanyaan: Apakah yang akan berlaku sekiranya mesin rosak selepas 5 tahun, selepas habis waranti??
    Jawapan: Golden Wellness memastikan kepentingan para penggunanya dan mengamalkan life time service policy. jadi mesin tetap akan direpair, untuk tempoh jangka hayat seumur hidup dengan
    kos yang minima.

    Fungsi :


    • High Potential : 1500V, 3500V, 5000V, 9000V (4 Waves)
    • Negative Potential : -1500V, -3500V, -5000V, -9000V (4 Waves)
    • Sleep Field : 1500V, Treatment for Sleep (terapi tidur)
    • Light Wave Energy @ Optical Therapy : 72,000Hz
    • Partial Treatment using Electric Pen/Roller for local pains.

    *Magic Pen Accupunture

    *Magic Pen Roller Type


    Operating Time Setting : 30 min - 6 hours

    ReplyDelete
  6. Sekira berminat hubungi RAHIM 017-255 1158. Agent dcari.

    Fungsi :


    • High Potential : 1500V, 3500V, 5000V, 9000V (4 Waves)
    • Negative Potential : -1500V, -3500V, -5000V, -9000V (4 Waves)
    • Sleep Field : 1500V, Treatment for Sleep (terapi tidur)
    • Light Wave Energy @ Optical Therapy : 72,000Hz
    • Partial Treatment using Electric Pen/Roller for local pains.

    Service: Terbaik'
    Waranti: 5 Tahun
    Insurans: RM 2 Juta
    Buatan: China
    Penghantaran: Percuma
    Service: Life Time


    Kami Juga Menjual Mesin Terapi Promess 12000. 100% Made In Korea. Sila Hubungi saya sekiranya berminat.


    ReplyDelete
  7. Sekira berminat hubungi RAHIM 017-255 1158. Agent dcari.

    Dr. Health 9000 Untuk Mengetahui Promosi-promosi terbaru.

    (Merujuk kepada komen-komen Hamba Allah diatas. Biasalah. Kita tidak dapat memenuhi kehendak dan memuaskan hati setiap orang. Orang boleh cakap apa saja. Tapi pengalaman saya, drpd pengedar Aljabbar dan beralih kepada Golden Wellness dh 3 tahun sampai 1 Jan 2013 ni sy mendapati:
    perkhidmatan selepas pembelian mesin lebih baik, professional,
    kualiti mesin baik,
    jarangla hantar rosak,
    dari 100 unit adalaah 3 unit hantar rosak,
    orang pakai pun Alhamdullilah, banyak testimoni dengan Izin-Nya baik drpd penyakit kronik. Aljabbar pun baik juga. Cuma Golden Wellness lebih mampu milik, Maksudnya beli Dr. Jism dengan harga RM7200)

    ReplyDelete
  8. Alpha One Group of Companies telah ditubuhkan pada 24 Januari 2005 oleh sekumpulan anak muda yang berkemahiran dan pelbagai latar belakang bersatu dalam merealisasikan satu tujuan dan visi. Menyedari bahawa kos rawatan penyakit zaman kini adalah sangat tinggi terutamanya kepada yang kurang berkemampuan, Alpha One Marketing (M) Sdn. Bhd. telah mengambil inisiatif degan menubuhkan pusat-pusat terapinya di seluruh negara. Ia adalah alternatif terbaru kepada para pesakit yang ingin mendapatkan rawatan kesihatan yang bukan berorientasikan ubat-ubatan.

    Bermula dengan pembukaan pusatnya yang pertama di Taman Melawati, Kuala Lumpur pada tahun 2005 bermula dengan Alpha One Marketing (M) Sdn. Bhd. khusus dalam membekalkan peralatan perubatan yang didatangkan khas dari Jepun iaitu ITO Co. Ltd. Kini Alpha One telah memiliki pusat-pusat terapi di seluruh negara. Tanpa menoleh ke belakang, ia terus giat membuka pusat-pusat baru demi berkongsi faedah rawatan Terapi Medan Elektrik.

    ReplyDelete
  9. Alpha One Group of Companies telah ditubuhkan pada 24 Januari 2005 oleh sekumpulan anak muda yang berkemahiran dan pelbagai latar belakang bersatu dalam merealisasikan satu tujuan dan visi. Menyedari bahawa kos rawatan penyakit zaman kini adalah sangat tinggi terutamanya kepada yang kurang berkemampuan, Alpha One Marketing (M) Sdn. Bhd. telah mengambil inisiatif degan menubuhkan pusat-pusat terapinya di seluruh negara. Ia adalah alternatif terbaru kepada para pesakit yang ingin mendapatkan rawatan kesihatan yang bukan berorientasikan ubat-ubatan.

    Bermula dengan pembukaan pusatnya yang pertama di Taman Melawati, Kuala Lumpur pada tahun 2005 bermula dengan Alpha One Marketing (M) Sdn. Bhd. khusus dalam membekalkan peralatan perubatan yang didatangkan khas dari Jepun iaitu ITO Co. Ltd. Kini Alpha One telah memiliki pusat-pusat terapi di seluruh negara. Tanpa menoleh ke belakang, ia terus giat membuka pusat-pusat baru demi berkongsi faedah rawatan Terapi Medan Elektrik.b

    ReplyDelete
  10. Alpha One Group of Companies telah ditubuhkan pada 24 Januari 2005 oleh sekumpulan anak muda yang berkemahiran dan pelbagai latar belakang bersatu dalam merealisasikan satu tujuan dan visi. Menyedari bahawa kos rawatan penyakit zaman kini adalah sangat tinggi terutamanya kepada yang kurang berkemampuan, Alpha One Marketing (M) Sdn. Bhd. telah mengambil inisiatif degan menubuhkan pusat-pusat terapinya di seluruh negara. Ia adalah alternatif terbaru kepada para pesakit yang ingin mendapatkan rawatan kesihatan yang bukan berorientasikan ubat-ubatan.

    Bermula dengan pembukaan pusatnya yang pertama di Taman Melawati, Kuala Lumpur pada tahun 2005 bermula dengan Alpha One Marketing (M) Sdn. Bhd. khusus dalam membekalkan peralatan perubatan yang didatangkan khas dari Jepun iaitu ITO Co. Ltd. Kini Alpha One telah memiliki pusat-pusat terapi di seluruh negara. Tanpa menoleh ke belakang, ia terus giat membuka pusat-pusat baru demi berkongsi faedah rawatan Terapi Medan Elektrik.sdwsdwq

    ReplyDelete
  11. Alpha One Group of Companies telah ditubuhkan pada 24 Januari 2005 oleh sekumpulan anak muda yang berkemahiran dan pelbagai latar belakang bersatu dalam merealisasikan satu tujuan dan visi. Menyedari bahawa kos rawatan penyakit zaman kini adalah sangat tinggi terutamanya kepada yang kurang berkemampuan, Alpha One Marketing (M) Sdn. Bhd. telah mengambil inisiatif degan menubuhkan pusat-pusat terapinya di seluruh negara. Ia adalah alternatif terbaru kepada para pesakit yang ingin mendapatkan rawatan kesihatan yang bukan berorientasikan ubat-ubatan.

    Bermula dengan pembukaan pusatnya yang pertama di Taman Melawati, Kuala Lumpur pada tahun 2005 bermula dengan Alpha One Marketing (M) Sdn. Bhd. khusus dalam membekalkan peralatan perubatan yang didatangkan khas dari Jepun iaitu ITO Co. Ltd. Kini Alpha One telah memiliki pusat-pusat terapi di seluruh negara. Tanpa menoleh ke belakang, ia terus giat membuka pusat-pusat baru demi berkongsi faedah rawatan Terapi Medan Elektrik.
    Sekian.

    ReplyDelete
  12. Alpha One Group of Companies telah ditubuhkan pada 24 Januari 2005 oleh sekumpulan anak muda yang berkemahiran dan pelbagai latar belakang bersatu dalam merealisasikan satu tujuan dan visi. Menyedari bahawa kos rawatan penyakit zaman kini adalah sangat tinggi terutamanya kepada yang kurang berkemampuan, Alpha One Marketing (M) Sdn. Bhd. telah mengambil inisiatif degan menubuhkan pusat-pusat terapinya di seluruh negara. Ia adalah alternatif terbaru kepada para pesakit yang ingin mendapatkan rawatan kesihatan yang bukan berorientasikan ubat-ubatan.

    Bermula dengan pembukaan pusatnya yang pertama di Taman Melawati, Kuala Lumpur pada tahun 2005 bermula dengan Alpha One Marketing (M) Sdn. Bhd. khusus dalam membekalkan peralatan perubatan yang didatangkan khas dari Jepun iaitu ITO Co. Ltd. Kini Alpha One telah memiliki pusat-pusat terapi di seluruh negara. Tanpa menoleh ke belakang, ia terus giat membuka pusat-pusat baru demi berkongsi faedah rawatan Terapi Medan Elektrik.
    Sekian. Terima kasih.

    ReplyDelete
  13. Alpha One Group of Companies telah ditubuhkan pada 24 Januari 2005 oleh sekumpulan anak muda yang berkemahiran dan pelbagai latar belakang bersatu dalam merealisasikan satu tujuan dan visi. Menyedari bahawa kos rawatan penyakit zaman kini adalah sangat tinggi terutamanya kepada yang kurang berkemampuan, Alpha One Marketing (M) Sdn. Bhd. telah mengambil inisiatif degan menubuhkan pusat-pusat terapinya di seluruh negara. Ia adalah alternatif terbaru kepada para pesakit yang ingin mendapatkan rawatan kesihatan yang bukan berorientasikan ubat-ubatan.

    Bermula dengan pembukaan pusatnya yang pertama di Taman Melawati, Kuala Lumpur pada tahun 2005 bermula dengan Alpha One Marketing (M) Sdn. Bhd. khusus dalam membekalkan peralatan perubatan yang didatangkan khas dari Jepun iaitu ITO Co. Ltd. Kini Alpha One telah memiliki pusat-pusat terapi di seluruh negara. Tanpa menoleh ke belakang, ia terus giat membuka pusat-pusat baru demi berkongsi faedah rawatan Terapi Medan Elektrik.
    tamat

    ReplyDelete
  14. Ciri-ciri Istimewa BIOS 9000
    Terapi boleh dijalankan dalam pelbagai postur mengikut keselesaan penggunaan pelapik khas berelektrod mudah alih membolehkan anda menjalani terapi sama ada dalam keadaan duduk atau berbaring, mengikut keselesaan anda.

    Mudah Digunakan
    BIOS 9000 amat mudah dikendalikan, hanya tekan butang untuk melaras mengikut keperluan terapi yang diinginkan.

    3 Pilihan Tahap Output
    3000v, 6000v atau 9000v

    Penentu Masa Boleh Dilaras
    Jangka waktu terapi boleh dilaras mengikut keperluan dari 30 minit, 1 jam, 4 jam dan 8 jam. Baki masa rawatan akan dipaparkan dalam minit.

    Tiga Program Rawatan
    Rawatan yang menggunakan tahap aliran arus elektrik yang sama akan menjadikan badan lali dan menjejaskan keberkesanan rawatan. Untuk mengelakkan situasi ini berlaku, tiga program stimulasi rawatan disediakan bagi konsistensi faedah yang diperolehi.

    ReplyDelete
  15. SPESIFIKASI UTAMA



    Penghasilan tenaga statik 100v AC, 50/60 Hz
    Penggunaan tenaga elektrik
    3.3 Watts Termo 100 Watts


    Dimensi Pengawal: (Approx.)
    189 mm lebar x 55 mm x 136 mm panjang
    Tilam: (Approx.)
    2,000 mm x 1000 mm x 50 mm
    Berat Pengawal Approx. 800g
    MOD ENERGIZES
    Output Rendah:
    200 V (RMS) Medium: 520 V (RMS)
    Hi:
    200 - 760 (Variable / RMS 1.000 V (Puncak)
    Pemasa 1 Jam / 2 Jam / 4 Jam / 8 Jam
    MOD TERMO Tetapan suhu maksimum 55 darjah celcius (* diukur mengikut JIS T 2008)
    Fungsi e-Sleep:
    Keluaran terma berbeza secara automatik di dalam mengikut program pratetap
    Pemasa Lingkungan tetapan antara 4 dan 8 jam dalam 1 jam selang
    MOD COMBO
    Output Rendah:
    200 V (RMS) Medium: 520 V (RMS)
    Hi:
    760 V (RMS) 1000 V (Peak)
    Output Thermal Tetapan suhu maksimum 55 darjah celcius (* diukur mengikut JIS T 2008)
    Fungsi e-Sleep:
    Keluaran terma berbeza secara automatik di dalam mengikut program pratetap
    Pemasa Lingkungan tetapan antara 6 dan 12 jam di 1-jam interva

    ReplyDelete
  16. Konsep Terapi BIOS

    Terapi arus elektrik adalah kaedah terapi yang berasaskan kewujudan arus elektrik dalam setiap benda hidup. Arus bioelektrik pula merupakan arus elektrik lemah yang wujud hasil tindakbalas fisiologi yang berlaku dalam setiap benda hidup. Tindakbalas fisiologi ini dapat dilihat melalui hasil ujian Elektrokardiografi (ECG), Elektroencephalografi (EEG) atau Elektromiografi (EMG).

    Arus bioelektrik wujud hasil pergerakan ion-ion yang membawa cas elektrik melalui membran sel. Sebagai contoh, apabila ion-ion Na+ dan K+ bergerak melalui sel-sel saraf dan otot, arus bioelektrik akan terhasil. Arus yang turut digelar arus ion ini dihasilkan setiap masa oleh semua sel dalam badan manusia dan ini membuktikan bahawa setiap sel adalah hidup.

    Berbilion-bilion sel yang wujud dalam tubuh manusia mempunyai membran-membran yang menyimpan sebahagian bahan di dalam sel manakala sebahagian lagi dilepaskan ke luar samada untuk dibuang atau digunakan oleh sel-sel yang lain. Bahan-bahan seperti nutrien, bahan kumuh dan oksigen akan mengalami proses pengionan yang turut menghasilkan sejumlah arus elektrik berjulat 1-100Hz apabila bergerak melalui membran sel.

    Tisu-tisu badan yang sihat dan normal mempunyai arus elektrik yang normal. Manakala, tisu-tisu yang terjejas atau rosak akan mencuba melakukan pemulihan kendiri melalui proses homeostasis. Sel-sel yang mati pula akan disingkirkan dan sel-sel yang rosak akan cuba dipulihkan. Proses ini memerlukan bahan-bahan binaan baru untuk dibawa masuk ke dalam sel, manakala sisa-sisa bahan yang rosak akan dibuang. Memandangkan bahan-bahan tersebut perlu melalui membran sel, proses homeostasis yang bersifat terapeutik ini adalah sangat berkait rapat dengan aliran arus bioelektrik.

    Proses penyembuhan dan pemulihan akan berlaku jika arus elektrik yang berfrekuensi sama dengan arus semulajadi dalam tubuh manusia dapat dihantar ke bahagian tubuh yang terjejas. Inilah konsep dan matlamat terapi arus elektrik yang mana secara ringkasnya, terapi ini menyediakan arus elektrik pada bahagian tubuh yang memerlukan bagi menyamai arus bioelektrik yang wujud secara semulajadi di dalam tubuh.

    Arus elektrik yang dijana dari luar tubuh ini terbukti keberkesanannya dalam membantu memulihkan tisu badan yang rosak. Selain daripada keupayaannya dalam membantu pemulihan sel, Terapi Arus Elektrik turut berfungsi dalam menyeimbangkan fungsi sistem saraf. Ini amat membantu dalam proses mengurangkan kesakitan dan pengawalan fungsi saraf simpatetik.

    ReplyDelete
  17. Kesan BIOS Terhadap Tubuh


    Apakah Unit Terapi Medan Elektrik Bervoltan Tinggi?
    BIOS 9000 merupakan suatu unit terapi medan elektrik elektrostatik yang direka khusus untuk menghasilkan arus ulang-alik bervoltan tinggi. Unit ini bertindakbalas secara tidak langsung ke atas badan manusia melalui penebat elektrik.

    Hasil Tindak Balas Medan Elektrik Bervoltan Tinggi
    Medan elektrik bervoltan tinggi dapat menghasilkan tindakbalas berikut:


    Rangsangan menerusi arus ulang-alik (kesan getaran)
    Penguraian kelompok air
    Pengionan
    Penstabilan kadar pH dalam darah
    Penstabilan saraf-saraf luar kawal

    ReplyDelete

  18. Pusat Terapi

    Menyedari bahawa kos rawatan penyakit zaman kini adalah sangat tinggi terutamanya kepada yang kurang berkemampuan, Alpha One Marketing (M) Sdn. Bhd. telah mengambil inisiatif dengan menubuhkan pusat-pusat terapinya di seluruh negara. Ia adalah alternatif terbaru kepada para pesakit yang ingin mendapatkan rawatan kesihatan yang bukan berorientasikan ubat-ubatan.

    Bermula dengan pembukaan pusatnya yang pertama di Taman Melawati, Kuala Lumpur pada tahun 2005, Alpha One Marketing (M) Sdn. Bhd. kini telah memiliki pusat-pusat terapi di seluruh negara. Tanpa menoleh ke belakang, ia terus giat membuka pusat-pusat baru demi berkongsi faedah rawatan Terapi Medan Elektrik ini dengan mereka yang memerlukan. Berasaskan kepada konsep 'On Demand', pusat-pusat terapi yang baru akan dibuka mengikut permintaan dari para pelanggan yang ingin turut sama merasai kebaikan kaedah rawatan ini. Tempoh percubaan percuma kami adalah sepanjang pusat terapi kami beroperasi.


    Pusat Terapi

    Menyedari bahawa kos rawatan penyakit zaman kini adalah sangat tinggi terutamanya kepada yang kurang berkemampuan, Alpha One Marketing (M) Sdn. Bhd. telah mengambil inisiatif dengan menubuhkan pusat-pusat terapinya di seluruh negara. Ia adalah alternatif terbaru kepada para pesakit yang ingin mendapatkan rawatan kesihatan yang bukan berorientasikan ubat-ubatan.

    Bermula dengan pembukaan pusatnya yang pertama di Taman Melawati, Kuala Lumpur pada tahun 2005, Alpha One Marketing (M) Sdn. Bhd. kini telah memiliki pusat-pusat terapi di seluruh negara. Tanpa menoleh ke belakang, ia terus giat membuka pusat-pusat baru demi berkongsi faedah rawatan Terapi Medan Elektrik ini dengan mereka yang memerlukan. Berasaskan kepada konsep 'On Demand', pusat-pusat terapi yang baru akan dibuka mengikut permintaan dari para pelanggan yang ingin turut sama merasai kebaikan kaedah rawatan ini. Tempoh percubaan percuma kami adalah sepanjang pusat terapi kami beroperasi.




    Antara penyakit-penyakit yang boleh dirawat melalui kaedah ini ialah tekanan darah tinggi, Diabetis, Insomnia, Gout, Angin Ahmar, Rheumatism, Artritis, lemah jantung, Masalah Buah Pinggang, Resdung, Kolestrol tinggi, lemah tenaga batin, gangguan kitaran Haid, Lelah, masalah hati dan pelbagai lagi penyakit.

    Oleh kerana kaedah rawatan Terapi Medan Elektrik ini adalah selamat untuk pelbagai peringkat umur, para pesakit yang telah merasainya pasti akan kembali semula apabila mendapati rawatan ini berjaya mengurangkan penderitaan yang dialami. Lebih istimewa, inisiatif yang dibawakan oleh Alpha One Marketing (M) Sdn. Bhd. ini tidak mengenakan sebarang bayaran untuk rawatan yang diberikan. Ia dibiayai sepenuhnya dengan kerjasama dari ITO Co. Ltd. Japan dan setiap pusat terapi diuruskan oleh juruterapi yang terlatih.

    Pelawat juga akan diberikan penerangan mengenai pelbagai jenis penyakit serta jalan penyelesaian sebagai langkah pencegahan. Selain itu, pusat terapi kami juga berfungsi sebagai pusat komuniti bagi masyarakat setempat agar semangat perpaduan dapat dipupuk tanpa mengira bangsa dan agama. Ini sejajar dengan tujuan Perdana Menteri Dato Seri Najib Tun Abdul Razak agar semangat "Satu Malaysia" dapat disemai setiap hari.

    Rekod-rekod kesihatan mereka juga akan disimpan untuk memantau perkembangan kesihatan mereka setelah menjalani kaedah rawatan ini. Dengan perkhidmatan yang efisyen dan ramah mesra, lebih daripada 750,000 orang telah menerima manfaat kaedah rawatan Terapi Medan Elektrik dengan mengunjungi pusat-pusat terapi yang disediakan.

    ReplyDelete
  19. Alpha One: Harga Terkini: RM 16,800

    ReplyDelete
  20. Nk jual mesin bios 9000 terpakai.keadaan masih ok sbb jrg digunakan.harga bukak 6k.boleh nego lg..berminat tgok dlu brg bru beli.contact 0173228174 sila tinggalkan pesanan jika x berjawab(atas faktor kerja)

    ReplyDelete
  21. Nk jual mesin bios 9000 terpakai.keadaan masih ok sbb jrg digunakan.harga bukak 6k.boleh nego lg..berminat tgok dlu brg bru beli.contact 0173228174 sila tinggalkan pesanan jika x berjawab(atas faktor kerja)

    ReplyDelete
  22. Nak jual mesin Bios 9000 terpakai. Keadaan masih elok sebab jarang digunakan. Harga buka 6k. Harga boleh runding lagi. Tengok barang dulu baru beli. Mesin saya Bios 9000 Alpha One buatan Jepun.Sila hubungi 0192497683

    ReplyDelete